Menu Sluiten

Nieuwsbrief 10 maart 2021

Nog enkele dagen en dan is het zover, een alternatieve Pool tot Pool, live vanuit het Paard in Den Haag.

We wilden zoveel mogelijk vasthouden aan het afgelaste programma van vorig jaar.
Met de dagvoorzitter gaat dat niet lukken, want Hans Beelen woont in Duitsland en in deze coronatijd brengt het overschrijden van een grens ‘problemen’ met zich mee.

Gelukkig hebben we een goede vervangster gevonden!
Voor sommigen zal ze geen onbekende zijn…..

Het is Frouke de Groot. Ze woont met haar man en kat in Roelofarendsveen. Ze is breed geïnteresseerd, sport en fotografeert graag en groeide op met verhalen over de polen. Ze studeerde biologie in Amsterdam toen ze werd ingeloot voor de studie diergeneeskunde in Utrecht. In 2007 studeerde ze af als dierenarts. Vijf jaar werkte ze als praktiserend dierenarts in een kliniek voor kleine huisdieren in Delft. Inmiddels werkt ze bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit als coördinerend veterinair adviseur. Vanaf haar studententijd staat ze regelmatig op podia als acteur of trainer, voor musicals, muziek of (improvisatie) toneel. Van jongs af aan was ze betrokken bij de organisatie van het Arctisch Weekend. Reizen zit haar in het bloed. Ze kwam op vele mooie plekken op de wereld en de polen konden uiteraard niet ontbreken in de lijst; Spitsbergen (1994) en South Georgia (2015).

Zij zal de dag leiden. Ook zal ze de vragen die de kijkers, via de chatfunctie bij de stream kunnen stellen, aan de onderzoekers voorleggen.

Het programma is te lezen op http://pooltotpool.nl/2021.html
Kaarten waren verkrijgbaar op de website van: Paard

Voor wie de eerdere nieuwsbrief gemist heeft, Pool tot Pool zal dit jaar plaatsvinden in de vorm van een soort TV-uitzending. Het komt live vanuit Paard, waar een team van technici en cameramensen zal zorgen voor een optimale beleving.

We hopen van harte dat u er er ook deze keer bij bent.