Menu Sluiten

Sponsors

Hier vindt u onze sponsors van Pool tot Pool en de standhouders.

Sponsors

Meer dan 20 jaar geleden startte Beluga Adventures als specialist in reizen naar de polaire gebieden. We brengen u graag naar de mooiste gebieden, laten u genieten van de uitzonderlijke natuur, de mensen die in kleine dorpjes leven en de dieren die onder de barre omstandigheden weten te overleven.
Om onze kennis op peil te houden, reizen we zelf regelmatig naar onze bestemmingen en vinden we zelfs af en toe nog wat nieuwe mogelijkheden. Daar kunnen we voor u goed adviseren en de mooiste reizen samenstellen.

Wij zijn Karel Stevens en Paulien Roijmans. We zijn besmet geraakt met het Inuit Art virus tijdens onze vakanties in Canada. We hebben de afgelopen 30 jaar niet alleen Inuit Art verzameld, maar hebben in 1989 ook onze “huiskamer”-galerij opgericht. Onze “huiskamer”-galerij zorgt voor een warme en gezellig sfeer waar al veel bezoekers van de Inuit Art hebben genoten en ervaren.
Zo is Inuit Art gemakkelijk toegankelijk geworden voor Nederlandse en Europese verzamelaars; kunnen hun collecties uitbreidden of zelfs een collectie beginnen.

Hotellneset, de vlakte waarop de camping ligt, is vernoemd naar het eerste hotel op Spitsbergen, die vanaf 1896 enkele jaren iets oostelijker stond. De camping zelf is aangelegd in 1976, toen na de opening van het vliegveld in 1975 het kampeertoerisme een feit werd in Spitsbergen. In het begin werd er vooral wild gekampeerd midden in Longyearbyen, wat tot vieze overblijfselen leidde en werd er misbruik gemaakt van de lokale voorzieningen, van het drogen van vuile sokken op de radiatoren in de mijnwerkerskantine tot het wassen van stinkende lichamen en kleding in toegankelijke toiletten van de nederzetting. Om het wild kamperen te kunnen verbieden in een ruim gebied om Longyearbyen heen, werd een aangewezen camping opgezet door de Noorse staat. In 1985 is er tevens een mooi campinggebouw neergezet met alle benodigde faciliteiten, die al in 1989 is uitgebreid.

Passie voor zee zeilschepen en het avontuur dat zee heet! Daar draait het om bij onze rederij Tallship Company uit Franeker. Al bijna 25 jaar werken wij aan een vloot die qua karakter en authenticiteit onovertroffen is. Zonder daarbij concessies te doen aan luxe en comfort aan boord.

In 1991 startten wij, Jan en Jelle Bruinsma van Tallship Company, ons avontuur op de Nederlandse wateren met de klipper Elizabeth. Het historische vrachtschip werd met liefde en gevoel voor detail gerestaureerd en omgebouwd tot driemaster. Het werd het begin van een prachtige en levendige rederij.

Norge Reiser is in oktober zo’n twee jaar geleden overgenomen door Esther Baas en Ramon Lucas. Met het pensioen van Douwe en Marian (Suid Afrika Reise) in zicht werden er steeds meer taken overgedragen aan Esther, Ramon en Amber. Er ontstond een samensmelting van taken bij werknemers onderling en daarnaast vulden de specialismen van beide bedrijven elkaar goed aan.

We hebben ervoor gekozen om onze krachten samen te bundelen met Suid Afrika Reise onder een nieuwe naam: Cape Tracks!


Standhouders

MAE WEST is een stalen S-spant met een lange kiel en twee masten. In de stoere lijnen zit 99% DNA van de WILLIWAW die in 1977 als eerste zeiljacht ooit door de NW Passage zeilde.
Er is ruimte voor 4 deelnemers plus skipper, die aan boord gebruik kunnen maken van toilet en douche, kombuis en natuurlijk het voordek en de kuip.

Gerrit Jan Zwier studeerde biologie, geografie en antropologie. Hij debuteerde in 1978 met ‘De noordkromp en andere verhalen’. Later publiceerde hij romans (‘Allemaal projectie’, ‘De inquisiteur’, ‘De dwaze eilanden’), reisboeken en een antropologische thriller (‘Antropologen te velde’). Als schrijver en reisjournalist is hij gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Hij schreef een boek over Lapland (‘Altijd Lapland’) en twee boeken over IJsland: ‘Land van grote eenzaamheid’ en de historische roman ‘De knoop van IJsland’ (1996), die ook in het IJslands werd vertaald.